Brevskriving

Publisert 16. februar 2015 by hannedyrendal

Driver du noen gang med god gammeldags brevskriving? Sånn for hånd mener jeg? Når jeg tenker etter, husker jeg faktisk ikke sist jeg skrev et personlig brev og sendte i posten.

 

IMG_1381

 

 

 

Det blir stort sett sms, facebook eller e-post på meg og kanskje for deg også. Det går jo kjapt, er praktisk talt gratis og er en fin måte å holde kontakten med både gamle og nye venner og familie.

Likevel – det er noe fint med disse håndskrevne brevene, hvor en tar seg mer tid. Det blir mer personlig.

 

Selv kjenner jeg stadig på behovet for å leve litt langsommere, ikke rase i størst mulig fart gjennom livet. Men du verden så vanskelig det er, når hverdagen og alle pliktene stadig puster meg i nakken.

Men kanskje et lite, personlig brev av og til kunne være en ide? En fin liten måte å stoppe opp på? Å skrive ned tanker kan være en god hjelp for å bearbeide av ting i livet. Å skrive et brev eller et kort kan på samme måte være en god måte å ta seg tid til litt ettertanke og fokusere på noe positivt, noe en er takknemlig for.

 

Jeg liker godt å pusle med ulike former for papirhobby, deriblant lage kort. Kanskje et kort finner veien til en postkasse en dag? Hvem vil ha?

 

IMG_1436
Dette kortet kan finne veien til en postkasse nær deg…

 

3 Comments

 • Bente 16. februar 2015 at 14:55

  Du er flink, Hanne.
  Jeg er enig med deg, og brevskriving pr hånd/post er det VELDIG lenge siden jeg også gjorde… men det er ufattelige kjekt å få…..
  …men jeg vet at jeg ikke kan forvente at andre skal gjøre det når jeg ikke selv praktiserer det så mye lenger…
  Du, det kortet var veldig fint….hint hint 😉

  Reply
 • Wolfgang 16. februar 2015 at 17:46

  Ja, det er vemodig å tenke på at det 21.århundret bare kommer til å etterlate seg et forsvinnende lite antall håndskrevne brev. Det som kunne leses ut fra håndskrifter og autografer vil bli glemt kunnskap, og kommunikasjon blir mer og mer en utveksling av standardisert informasjon.
  Men menneskene er heldigvis fortsatt også individer, så en eller annen form for autentisk brevutveksling vil nok finne sted i fremtiden også. Men selve skrivekunsten, grunnlaget for alle sivilisasjoner i historisk tid – hva med den?

  Reply
 • Trine 17. februar 2015 at 12:31

  Viktige og fine tanker igjen frå deg Hanne! Fine refleksjoner å lesa også i kommentarfeltene. Håpar framtidige generasjoner også vil etterlata seg handskrevne brev som gir rom forpersonlege skildringer på ein anna måte enn det sosiale medier og andre elektroniske meddelende åpner for. Det blir langt frå det samme å finna igjen gamle kjærlighetserklæringer der innholdet kun er «<3" eller i beste fall "jeg <3 deg". Forhåpentligvis vil neste generasjon fortsatt fostra poeter som veit å uttrykka seg personleg sjølv i korte setningar, slik at skrivekunsten kan overleva i tider der budskapa er forventa å vera korte. Kanskje vil Shakespeare framstå som eit forbilde i det å uttrykka kjærleik i ei kort melding på Twitter. Og så hadde det vore gjevt om dei lange personlige skildringane også blir hedra, der gjenskinnet frå ein kald skjerm aldri kan erstatta eit varmt handholdt brev.

  Reply

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *