Finding God in everything

Publisert 22. februar 2016 by hannedyrendal

Kjære lesere. Hvordan har dere det disse vinter/vår-dagene?

Tidligere skrev jeg om damen som viste meg godhet ved å holde igjen heisen og vente på meg. En handling av godhet som også minnet meg på at det ikke kreves så stor innsats for å vise godhet. Men det kreves oppmerksomhet og overraskelse (innlegget finner du HER).

For en god del år siden hadde jeg et studieopphold i Dublin, hvor jeg tok fag innen kristen spiritualitet. Der fikk jeg blant annet øynene opp for ignatiansk spiritulitet. Denne tenkningen er basert på Ignatius av Loyola, som grunnla jesuittordenen i 1534. En av hans viktigste skrifter er «Åndelige øvelser» og her finner vi oppfordringen om «finding God in everything». Dette betyr ikke at Gud står bak alt som skjer eller at «det er en mening med alt». Men det er en oppfordring til å se etter spor av Gud, i det som skjer, i mennesker rundt oss, i ting vi ser.

Og her er også oppmerksomhet nøkkelordet, i tillegg til fortolkning. At en både oppmerksomt ser etter Gud og samtidig velger å fortolke både smått og stort som Guds spor. Sannsynligvis langt mer enn det en pleide å kalle Guds spor, kan da fremstå som Guds spor.

Det er en spennende oppmerksomhetsreise som kan gi nye perspektiver på livet – bare prøv!

Hvor har du sett Gud i dag?

 

FullSizeRender

 

 

 

2 Comments

 • Lone 22. februar 2016 at 21:10

  På butikken kom jeg foran i køen fordi jeg bare havde 3 ting – fremfor manden med full vogn – herlig at sådan folk finnes 🙂

  Reply
  • hannedyrendal 22. februar 2016 at 21:11

   Ja, det skal ofte ikke så mye til, men det kan gjøre en stor forskjell:-)

   Reply

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *