Fra en ny vinkel

Publisert 18. november 2014 by hannedyrendal

Ikke noe voldsomt dypsindig refleksjon her i gården i dag. Forkjøla for 2. gang på tre uker – blæh! Blir vel ferdig med det før jul, da?? 🙂

Men en liten oppfordring tenkte jeg å komme med. En liten oppfordring, som kanskje kan gjøre en liten forskjell. Iallfall noen ganger.

På mitt hjemmekontor har jeg skråtak, med takvinduer. De slipper inn lys, lager koselig lyd når det regner og gjør det ganske mørkt når det legger seg snø der. Her om dagen åpnet jeg vinduet og kikket ut. Ikke at det var spesielt originalt eller uvanlig, da. Men det litt uvanlige var at jeg kikket i en annen retning. Og der var det sannelig så fint å se. Jeg så ikke noe helt nytt naturligvis. Jeg så den samme skogen som jeg er så glad for å bo ved. Men jeg så det fra en litt annen vinkel!

 

IMG_0799
Slik ser verden ut gjennom takvinduet mitt fra en ny vinkel

 

Og det fikk meg altså til å tenke noe så enkelt som at det av og til er lurt å se ting fra en ny vinkel! Og da tenker jeg ikke nødvendigvis på å se i en annen retning ut av vinduet. Men å prøve å se livet eller en liten sak fra en annen vinkel. Se ting litt på nytt, prøve å fokusere fra en annen vinkel. Ikke noe sånn voldsom «tenk positivt»-omveltning. Men kanskje av og til prøve å se ting på nytt.

Er det noe i det tror dere?

 

IMG_0775
Tørkede (eller visne??) roser kan også være vakkert

 

5 Comments

 • Wolfgang 18. november 2014 at 11:52

  Noe i det? Ja, til de grader!
  Selve livet får dybde og mening når man evner å se kjente ting med nye øyne. Et særdeles tankevekkende og viktig innlegg du kom med der, Hanne.

  Reply
  • hannedyrendal 18. november 2014 at 11:53

   Takk!!

   Reply
 • Wolfgang 18. november 2014 at 23:40

  Ref: Åp 21:1.

  Reply
 • Wolfgang 19. november 2014 at 23:55

  ……eller noen ganger kan avstand også generere perspektiver begge veier. Hør Bette Midler her:
  http://youtu.be/LLPj2h0N3bU

  Reply
  • hannedyrendal 20. november 2014 at 10:10

   🙂 Bra sang!

   Reply

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *