Fugler

Publisert 8. januar 2016 by hannedyrendal

Tidligere i vinter lagde jeg fuglemat og hengte ut. Det ble både dekorativt og tydeligvis godt. Det forsvant iallfall fort, og jeg rakk ikke engang å se hvem som forsynte seg.

Nå er både snøen og kulda kommet hit til hagen min, så fuglene hadde nok satt pris på om jeg hengte ut flere slike. Ideen fant jeg på bloggen My little Kitchen tidligere i høst. Jeg blandet enkelt 250 gram smeltet delfiafett og 600 gram fuglefrø. Blandingen helte jeg oppi pepperkakeformer og satte dem kaldt for å stivne. Før de stivnet satte jeg oppi en pinne for å lage hull, slik at det var enkelt å henge dem opp etterpå.

 

IMG_2592

Egentlig har jeg ikke vært så opptatt av fugler før, men nå drømmer jeg til og med litt om å ha et fuglebrett utenfor kjøkkenvinduet. Virker så veldig koselig å kunne se ut på noen små venner.

Det er litt interessant dette med fugleinteresse, syns jeg. Hva gjør at så mange er opptatt av og forbarmer seg over småfuglene? For eksempel har jeg en tante som kjøper temmelig mye mat til småfuglene i hagen sin. Så trofast er hun at dersom hun er bortreist, kaller hun inn en «vikar» som kan legge ut mat!

 

IMG_2698

 

Kanskje appellerer fuglene til oss fordi de er små og forsvarsløse? Eller fordi de er så autentiske? De gjør seg jo aldri til. Synger vakkert, men ikke for å oppnå spellemannsprisen. Fuglene er heller ikke temmet eller avlet opp som husdyr. De er frie, selvstendige og helt seg selv. Men likevel med en tillitt til menneskene rundt seg.

Tror nesten fuglene kan være forbilder 🙂

 

3 Comments

 • Wolfgang 8. januar 2016 at 15:12

  Så fint! – og: Så sant!

  Reply
 • Lone 10. januar 2016 at 11:37

  Har hørt sagt om unge mennesker når de er ferdig på skolen: Fri som fuglen – verden ligger åpen for deg 🙂

  Reply
  • hannedyrendal 11. januar 2016 at 12:56

   Ja sant det! Fint bilde.

   Reply

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *