Gire opp…

Publisert 26. august 2014 by hannedyrendal

…eller gire ned?        bilde 2

Ikke alltid greit å vite hvilket gir som er lurest å bruke. Den bilen jeg kjører til daglig er litt sånn «smart-car». Den forteller meg faktisk når det er på tide å gire. En liten grønn pil på dashbordet peker enten oppover eller nedover.

bilde 3

Unødvendig kanskje? En erfaren bilkjører bør jo vite hvilket gir som passer. Joda, joda. Jeg vet jo det. Men likevel – det er veldig praktisk, da. Og i tillegg en hjelp for å kjøre mest mulig økonomisk.

For eksempel opp en litt bratt bakke. Hvis jeg er litt i tvil om jeg kan gire opp, er det bare å ta en titt på hva bilen selv sier om saken. Eller når jeg suser avgårde på motorveien, er det greit at bilen minner meg på at jeg har enda et gir å sette inn. Og bilen vet nok stort sett best.

bilde 1

Når jeg tenker etter er det jo litt slik i livet også. Vi har noen innebygde indikatorer som vet vårt beste. Noen piler som forteller oss at vi bør roe ned og gå sakte, eller at det er helt greit å «kjøre på».

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg kunne nok godt vært mer oppmerksom på mine indre indikatorer slik jeg er med bilens grønne piler.

1 Comment

  • Wolfgang 2. september 2014 at 07:19

    Grønne piler – ja til max balanse og minimum belastning!

    Reply

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *