Godhet

Publisert 20. januar 2016 by hannedyrendal

Godhet er mye brukt ord for tiden. Helt siden Sylvi Listhaug nådde bunnen ved å karakterisere empati og omsorg for andre som godhetstyranni, har det kommet mange innlegg og heldigvis mange motstemmer. Mennesker som tar til orde for å fortsette en innsats for godhet. Og det er bra. Godhet trengs. Nedvurdering av godhet og menneskelighet trengs ikke. Å se oss selv som del av et større fellesskap trengs. Enda større fokus på individualisme og egoisme trengs ikke.

IMG_2511

Jeg møtte en slik godhetsperson en dag. Jeg kom fra trening, rød i ansiktet, med bag over skulderen, på vei til heisen. Noen meter unna så jeg en dame som gikk inn i heisen. Et bittelite øyeblikk vurderte jeg å løpe bort, men fant ut at jeg godt kunne vente til neste heis.

Men hva gjør damen? Av en eller annen grunn er hennes oppmerksomhet stor nok til å se meg, så hun holder likegodt igjen heisen og venter på meg. Hun kommer noen sekunder senere ned til bilen. Jeg en liten stund fortere. Ingen kjempestor tidseffekt for noen av oss, men en stor forskjell i godhet. Det kreves ikke så mye for å gjøre en liten forskjell. Oppmerksomhet og overraskelse er alt som trengs.

I 2016 vil jeg heie på godheten!

IMG_2708

 

1 Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *