Motivasjon

Publisert 27. mars 2015 by hannedyrendal

I går kom jeg over noen gamle notater om motivasjon fra en forelesning jeg hørte på for en del år tilbake. Her var det ett og annet å ta med seg, så jeg ville gjerne dele med dere også.

Jeg vet jo at å endre vaner handler om å forandre seg. Men jeg har faktisk ikke tenkt så mye over at det dermed kan avstedkomme en stor eller liten identitetskrise! Jeg må nok utfordre mitt eget syn på selv på enkelte ting for å få til endringer.

Motivasjon består av tre viktige faktorer:

 • Mål
 • Følelser
 • Troen på mestring

Summen av disse tre faktorene utgjør graden av motivasjon. Dersom vi merker at vi ikke er motivert, kan det være lurt å analysere disse tre faktorene for å se hvem av dem det er lite av eller som eventuelt mangler helt. Min erfaring er iallfall at disse faktorene kan variere veldig avhengig av hva jeg ønsker å endre eller oppnå. Visstnok er det slik at 60 % av våre intensjoner gjennomfører vi aldri. Ja, ja… Men det positive er jo da at det faktisk er 40 % intensjoner igjen!

Og til slutt:

 • Motivasjon er en ferskvare
 • Motivasjon er egenomsorg

 

God helg alle lesere!

 

IMG_2469

 

Ehm – min motivasjon for å øke treningsfrekvensen min i mars, var muligheten for å få et påskeegg av treningssenteret!! Ja, ja… Det har virket, men må vel sies å være av svært kortsiktig endringsvariant 🙂

1 Comment

 • Wolfgang 4. april 2015 at 12:35

  Motivasjon er ferskvare!
  Det var et fyndord å ta med seg i livet

  Reply

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *