Nora Brochstedt

Publisert 7. november 2015 by hannedyrendal

Torsdag kveld døde Nora Brochstedt, og dermed er enda en av de store fra mitt barndoms univers borte. Veldig rart selv om det jo er naturlig, og jeg egentlig vet at det må bli sånn. Personer som er mye eldre enn meg, vil jo statistisk sett også dø før meg. Men likevel – det er litt stusselig og rart når det blir så få igjen av de trygge voksne jeg så på TV eller hørte på radio da jeg var liten. For eksempel Per Aabel, Grethe Kausland, Arve Opsahl, Aud Schønemann, Henki Kolstad og nå sist altså Nora Brochstedt.

Nå er ikke jeg gammel nok til å huske fremføringen av «Voi Voi» i Grand Prix 1960 (og akkurat det er muligens ikke noe stort tap), men kan nynne litt på sangen. Men jeg er akkurat passe gammel til å huske Skomakergatens Fru Enebær på torget, hvor det «var samlet det meste av alt». Verdens beste adventskalender på TV og verdens hyggeligste torgdame.

 

skomakergatajpg_1_j_335444b

 

Også Prøysens «Tango for to» da, den hadde neppe blitt sånn allemannseie uten Nora Brochstedt. Det er helt umulig å for meg å høre eller tenke på den sangen uten å høre hennes synge den.

Nora Brochstedt ble 92 år gammel, og det er ikke mange årene siden hennes siste plate kom ut –  i 2008! Sånt står det respekt av! Det er inspirerende og fascinerende med mennesker som holder både kursen og stilen livet ut.

En karriere på 63 år er ikke småtteri, og ikke mange kan konkurrere med det. Men uansett hvor mange år vi får, kan målet og inspirasjonen å ta med seg være: holde kursen, være integrert, holde stilen og være åpen.

Fred over Nora Brochstedts inspirerende og berikende minne!

 

IMG_2958

 

1 Comment

  • Wolfgang 8. november 2015 at 20:51

    Vemodig.
    Et rikt liv og en stor karriere er over.
    Men edel vare har langt liv videre fremover i historien uansett.

    Reply

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *