Troen vokser også

Publisert 23. september 2014 by hannedyrendal

Ikke nødvendigvis slik at den blir større, men iallfall slik at den utvikles. Troen ser nemlig annerledes ut for en 80-åring enn for en 8-åring.

 

DSC01254   DSC01255

 

Jeg har tidligere skrevet om de indre gudsbildene (du finner innlegget her) og at denne/disse alltid bærer i seg muligheten for å revideres i løpet av livet.

Slik er det også med troen i videre forstand. Nå er det jo ikke slik at alle har en gudstro i livet sitt eller at en eventuell gudstro er viktig. En gudstro som ikke er noen vesentlig del av livet, vil ikke utvikle seg spesielt heller. Men har den en plass, vil den endre seg ettersom vi endrer oss som mennesker.

 

DSC02405

 

James W. Fowler har skrevet en interessant bok der han beskriver ulike stadier i trosutviklingen. Fra barnets gryende trosfundament som handler om grunnleggende tillit, til en gjennomtenkt tro og en tro som kan leve med motsetninger.

Mye av nyhetsstoffet har den siste tiden har fått meg til å reflektere over møtet med den andre, den fremmende. Og om respekt og toleranse. Da er det ekstra interessant å se at Fowler plasserer interessen for den/det fremmede sent i trosutviklingen.

Det minner meg på at å reflektere over sin troshistorie og fortelle den til andre kan være lærerikt og nyttig for livet. Kanskje finner vi her en av nøklene til et mer tolerant samfunn?

 

DSC01269

 

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *