Om rytme og effektivitet

Publisert 4. januar 2018 by hannedyrendal

Etter å ha observert min snekkervenn mange ganger, tar jeg med meg en nyttig observasjon inn i et nytt år.

 

Jeg har altså en venn som er snekker. Det har han vært stort sett hele livet, tror jeg. Og antakelig er det bare Gud som vet hvor mange spiker denne snekkeren har hamret på. Hvis Gud holder regnskap over sånt da.

 

Vel, nå skal ikke dette egentlig handle om spiker, eller hvor mange hus og hytter min snekkervenn har bygd. Men om et fascinerende fenomen – nemlig sammenheng mellom hastighet, rytme og effektivitet. Min snekkervenn jobber tilsynelatende ganske langsomt. Han går rolig att og fram med planker og spiker. Måler, sager, hamrer og skakker litt på hodet i ny og ne for å betrakte arbeidet. Sitter man og ser på ham, kan man få inntrykk av at byggeprosjektet kommer til å ta lang tid. Men, det er her det mest fascinerende med snekkervennen min kommer inn. Det går nemlig fort framover med prosjektene selv om han tilsynelatende beveger seg langsomt. Antakelig beveger han seg ikke så langsomt likevel. Bare rolig, uten stress og med en jevn rytme.

Kanskje det rett og slett er vi andre som forveksler effektivitet med høyt tempo. For skal jeg bruke snekkervennen min som målestokk, kan jeg nok med stor sikkerhet konkludere med at å skynde seg rundt ikke er løsningen. Snarere handler det nok om å holde et jevnt og rolig tempo.

Et aldri så lite nyttårsforsett der altså siden jeg gjerne vil rekke over mye i 2018 også 🙂

 

 

«Kunsten å leve»-kruset mitt som Jan Vincents har designet står det «Løft hodet – og senk skuldrene». Et rolig og rytmisk tempo gir nok både større overblikk og mer effektivitet.

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *