En ekstra dag

Publisert 29. februar 2016 by hannedyrendal

Hei venner,

i dag har vi fått en ekstra dag – hva bruker dere den til?

Jeg skal vel innrømme at jeg ikke bruker denne ekstra dagen til så veldig mye annet enn jeg vanligvis gjør på en mandag. Men likevel – det hadde jo vært litt fint da om denne dagen hadde blitt en offentlig fridag som vi kunne benyttet til noe vi har lyst til og som vi ellers ikke rekker. For eksempel litt ekstra tid med mennesker som betyr mye for oss.

 

IMG_2874

 

De siste månedene har jeg hatt en del begravelser. En del av jobben min da er å fortelle litt om han eller hun som er gått bort. Det slår meg at det er et par ting som går igjen – tur og natur og forholdet til andre mennesker. Hele livsfortellingen veves vanligvis inn av plassering i søskenflokken, ektefelle/samboer, evt. barn, barnebarn eller nieser/nevøer. Utsagnet «no man is an island» bekreftes igjen og igjen. Ikke så rart da, alt starter jo med en relasjon. Et lite spedbarn kan ikke vokse opp uten å ha et annet menneske å relatere seg til, et menneske å speile seg i, et menneske å bli sett av. Hjemmet er der hvor vår historie starter.

IMG_2877

 

 

«Det er ikke godt for mennesket å være alene», sa Gud og skapte en hjelper til Adam. Det relasjonelle er altså helt grunnleggende for oss mennesker. Og når minneordene skal skrives om et menneske, er det ikke først og fremst yrkeskarriere og prestasjoner som trekkes fram, men mennesket defineres ut fra sitt forhold til andre mennesker.

Ønsker deg en super «ekstra dag»!

 

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *