Er du god på å vente?

Publisert 25. februar 2015 by hannedyrendal

Å vente er noe vi alle har opplevd. Venting kan være alt fra kø i butikken til spenningen ved et eksamensresultat og svar på en prøve hos legen. Jo viktigere saken er, jo vanskeligere kan ventingen være. Jeg må iallfall innrømme at venting ikke er min sterkeste side. Det kreves nemlig en god porsjon tålmodighet har jeg forstått…

 

IMG_1501
Vente på en viktig beskjed

 

 

IMG_0970
Vente på å bli stor nok til å åpne døra selv

 

Muligens er det derfor jeg ikke er så veldig glad i hagearbeid heller. Det tar jo så lang tid fra en sår et frø til det kommer blomst opp av jorda. Og sånn er det jo også om en tenker vekstprosess i litt mer overført betydning. Det kan ta lang tid, veldig lang tid, fra en tar et initiativ til det gir resultater. Langsiktig tenkning er jeg blitt fortalt at det handler om… Akk, så vanskelig.

Sms har bidratt til at jeg er blitt vant til å få raske svar på henvendelser. Og resultatet er at hvis det tar tid før mottakeren svarer, blir jeg rastløs og litt motløs. Av en eller annen grunn oppleves det mer logisk at et JA kommer raskere enn et NEI.

 

IMG_1502

 

Ventetid kan også stjele mye energi selv om en på sett og vis ikke gjør noe. Ofte er det lettere å fokusere på det en venter på og frustrasjonen over å vente enn å benytte tiden til å gjøre noe annet. Her er jeg ved et annet nøkkelord, som er fokus, men det får være tema en annen gang.

For tiden venter jeg på en del avgjørelser og kjenner denne ventetids-frustrasjonen godt på kroppen. Så hvis du lurer på om jeg har noen gode løsninger på fenomenet venting, må jeg skuffe deg dessverre.

Men jeg skulle gjerne høre hva du gjør for å håndtere venting?

 

IMG_2647
Har så smått begynt å vente på våren

 

 

4 Comments

 • Lone 25. februar 2015 at 21:13

  Finn en aktivitet som kan avlede tankerne – for mig fysisk aktivitet.

  Reply
  • hannedyrendal 25. februar 2015 at 21:14

   Ja, sant. Fysisk aktivitet har mange gode effekter!

   Reply
 • Lone 25. februar 2015 at 21:25

  Finn en god ven og del ventetiden med – kanske tiden går forter da 🙂

  Reply
 • Wolfgang 28. februar 2015 at 12:14

  Tja – venting er en kunst…
  Bare vissheten om at vi kan nå et menneske pr telefon nårsomhelst og hvorsomhelst utløser engstelse når det går noen flere minutter mellom to beskjeder enn vi hadde ventet. Klare avengighets- og abstinens-symptomer, med andre ord.
  Det blir derfor altfor lettvint bare å be et menneske «legge bort» telefonen. Gjør vi det, blir alle de andre engstelige – de som ikke får tak i oss…
  Nei – det beste er vel å innse at livstempoet har økt jevnt og trutt i pakt med den teknologiske utviklingen. For å låne terminologi fra musikkens verden – frasene virker kortere fordi tempoet øker. Tiltak: slå sammen flere fraser – da går pulsen ned

  Reply

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *