HENDER

Publisert 4. april 2015 by hannedyrendal

Hender har lenge fascinert meg. Hender kan brukes til så mye forskjellig og de kan fortelle en historie. Vi kan kjærtegne og vi kan slå. Vi kan velsigne og vi kan rette en advarende pekefinger. Vi kan lage mat, bake brød, vaske, holde en bok. Og til og med snakke. Vi kan skrive brev, spille instrumenter, drive med håndarbeid osv osv.

 

IMG_2522

 

 

IMG_2525

 

Listen over hva hender kan utrette er nærmest uendelig. Dere kan sikkert fortelle mange ulike historier om hva deres hender har vært med på. Selv etter at hendene våre ikke lenger orker eller klarer å utrette så mye lenger, bærer de fortsatt bud om det livet de har levd, og hva de har utrettet. Hva slags arbeid og hobbyer vi har hatt i løpet av livet, gjenspeiles i hendene våre.

 

Halldis Moren Vesaas har skrevet et nydelig dikt som begynner slik:

«Lykkelige hender!

Frå gjerning til gjerning som ligg og ventar

berre på dei

går dei dagen lang.»

 

 

IMG_1705

 

Det er ikke tilfeldig at jeg skriver om hender nå midt i påsken. Det er en høytid hvor hendene har svært sentrale roller. Og da tenker jeg naturligvis på Jesu hender. Skjærtorsdag bruker han hendene sine til å bryte brødet og velsigne vinen. På langfredag berører han øret til øversteprestens tjener slik at det blir leget. Og senere samme dag strekker han ut hendene for å bli spikret opp på korset. Og etter oppstandelsen er det igjen hendene hans som må vises fram for at disiplene skal tro.

Noen ganger ser jeg på mine egne hender og tenker på hva de har mulighet for å gjøre av godt og bra og av mindre heldig. Jeg vet hva jeg ønsker… Jeg vet hvordan virkeligheten er…

Ønsker dere en god påske!

 

IMG_2498

1 Comment

  • Wolfgang 4. april 2015 at 19:02

    Nydelig!

    Reply

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *