Hvilken hatt har du på deg i dag?

Publisert 8. desember 2014 by hannedyrendal

 

Da jeg var liten hadde jeg et spill som het «Hatt over hatt». Det er mange år siden jeg har spilt det nå, men jeg husker at det gikk ut på å stable flest mulig hatter oppå hverandre for så å komme først i mål. Spillet er mulig å kjøpe fremdeles, så kanskje noen av dere har spilt det?

I livet er vi også flinke til å samle på hatter, f.eks. «jobbhatt», «vennehatt», «foreldrehatt» osv. Sistnevnte kan det for øvrig være flere av, avhengig av om vi er hjemme, på foreldremøte, på trening eller skriver om barna på bloggen.

 

IMG_0980

 

Hattene våre er ofte svært perfekte, og uttrykk for en rolle vi tar på oss. Det er både riktig og nødvendig at vi går inn i noen roller. Vi kan for eksempel ikke opptre på samme måte når vi er på kino med venner som når vi sitter i et viktig forretningsmøte.

IMG_0977

 

 

Likevel- mitt ønske både for meg selv og andre, er at hattene tar litt mindre plass og blir litt mer gjennomsiktige. Jeg ønsker at vi våger å være mer tilstede, være mer ærlige og ikke alltid strebe etter det perfekte. Dette er utrolig utfordrende tanker som river helt innerst. De rører ved frykten for å skille seg ut og bli kritisert. Likevel – jeg har tro på at det er en helt nødvendig utfordring i et samfunn som blir stadig mer opptatt av fasader.

Hvilken hatt har vi på oss i dag? Tør vi legge den bort?

 

IMG_0978

3 Comments

 • Bente 8. desember 2014 at 17:32

  Så bra, Hanne!! Du får jammen sagt det!! Jeg kjenner jeg har lyst til å bli mer transparent 😀 Viktig å snakke sant om livet.

  Reply
 • Wolfgang 8. desember 2014 at 21:01

  Så sant!
  Hvordan ikke miste seg selv under alle disse hattene – litt av en utfordring noen ganger!

  Reply
 • Trine Sortland Triumf 11. desember 2014 at 15:50

  Ja, vær tro mot deg sjølv og la dei øvrige hatter fly! 🙂

  Reply

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *