NYE BRILLER

Publisert 23. april 2015 by hannedyrendal

Jeg har kjøpt meg nye briller. Neida – fortvil ikke – dette skal ikke utvikle seg til en moteblogg 🙂

Men det har seg slik at disse nye brillene satt igang noen tanker hos meg. Den siste tiden har jeg vært mye sliten i panne og øyne, og det viste seg at jeg trengte å få korrigert styrken på brilleglassene. Det er viktig at brillene bidrar til best mulig syn og mest mulig avslappet muskulatur (selv om forandring på hva som befinner seg midt i fjeset heller ikke er å forakte…). Og jeg har stort håp om forbedring.

Også i mer overført betydning kan det av og til være nødvendig med «nye briller». Ofte ser vi verden rundt oss og ulike situasjoner på samme måte om igjen og om igjen. De fleste gangene er dette sikkert helt OK og både fint og riktig. Men andre ganger, kan gamle måter å se og tenke på medføre at vi blir både slitne og oppgitte.

Så hva med å skaffe noen nye «mentale briller»? Men hvordan skaffer vi egentlig dem? Det krever kanskje at vi tar kontakt med en profesjonell samtalepartner, eller vi kan hente inspirasjon fra forbilder som vi kjenner eller leser om, eller rett og slett foreta den kursendringen vi innerst inne vet er riktig og nødvendig. Å finne en «mental optiker» er ikke like lett som å skaffe seg nye faktiske briller. Som oftest innebærer det en prosess. Og ofte vil nok de gamle måtene å tenke på «hoppe på igjen». Men endring er mulig.

Jeg vet en «mental brille» som har behov for korrigering hos meg. Hva med deg?

 

IMG_2592
Nye briller – blanke ark og fargestifter tel

 

1 Comment

  • Wolfgang 25. april 2015 at 10:20

    Morsom og tankevekkende vinkling – synskorreksjoner trenger vi hele livet, både i direkte og overført betydning. Nærsynthet er min lodd i livet å kjempe mot; overdetaljering hindrer er klart blikk for de store linjene i livet.

    Reply

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *