Om minner, savn og krumkaker

Publisert 22. desember 2014 by hannedyrendal

Her om dagen bakte jeg krumkaker. Dette er de beste julekakene jeg vet, men det er aller første gang jeg våger meg på å bake dem selv. De ble ganske vellykkete om jeg må få si det selv, og jeg var fornøyd med innsatsen min. Dette frister til gjentakelse. Det var faktisk ikke så vanskelig som jeg trodde 🙂

 

krumkaker

Vel, nok skryt… Mens jeg sto der og ventet på at krumkakene skulle bli stekt, tenkte jeg på barndommens krumkaker. Bakt av «reservebestemor», en snill og klok dame som jeg var nært knyttet til. Nå lever hun ikke lenger, selv om hun heldigvis fikk et langt liv.

Og med ett traff savnet meg som en bølge i magen. Et savn jeg til vanlig holder litt på avstand slik savn ofte blir etter noen år. Men plutselig ble det overveldende nært. Minnene av alle gode møter, alle gode blikk, alle gode opplevelser, alt nærvær. Takknemligheten over et godt forbilde – også når det gjelder å lage krumkaker.

Julen er en tid hvor savn etter kjære vi har mistet ofte blir veldig påtrengende. Ekstra vanskelig er det der savnet ikke bærer med seg masse takknemlighet, men der savnet først og fremst er preget av alt som skulle ha vært, alt som ikke ble sagt og gjort, alle drømmene som ble knust.

 

IMG_1183

 

Med dette blogginnlegget ønsker jeg å gi en klem til alle dere som kjenner ekstra på savnet av noen som ikke lenger er tilstede.

3 Comments

 • Wolfgang 22. desember 2014 at 20:53

  Julen setter ting i relieff.
  I utgangspunktet er det godt å kunne «puste på», men er det et sårt punkt noe sted, blir det tydeligere med god tid enn i stress.
  Savn lar seg ikke løpe fra når en sitter i ro.

  Reply
 • Wolfgang 31. desember 2014 at 08:21

  Det er nyttårsaften i dag – ønsker derfor alle et godt nyttår og vil gjerne takke Hanne hjertelig for en tankevekkende, god og aktuell blogg. Ser frem til 2015 og en ny dose ettertenksomme, kloke og skjeve blikk på tiden foran oss 🙂

  Reply
  • hannedyrendal 6. januar 2015 at 21:45

   Tusen takk, Wolfgang! Godt nytt år til deg også. Glad for trofaste lesere 🙂

   Reply

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *